Serele noastre

Serele Semtop Group se întind pe o suprafață de 2.85 hectare în zona Tabăra, comuna Bivolari, județul Iași. Cultivăm, în sistem hidroponic, roșii clasice (soiul Merlice), roșii prunișoară (soiul Prunus) și roșii cherry.

Încă din 2013, de când am început proiectul serelor, am înțeles că pentru a obține o o recoltă competitivă fără să sacrificăm calitatea și gustul, investițiile în tehnologie sunt prioritare.
Prin investiții cumulate de peste 2.3 milioane de euro, am pus la punct un sistem modern de sere, dotate cu tehnologie inovativă, actualizată constant la standardele agriculturii moderne.

Fiecare parte a infrastructurii noastre contribuie la îndeplinirea misiunii de a oferi oamenilor roșii cu aspect atrăgător și gust autentic și ne permite totodată să fim eficienți fără a face compromisuri:

 • Prin sistemul climatic computerizat, realizăm un control strict al temperaturii și umidității din seră.
  Nu este doar comod, ci și sănătos: prin umiditatea controlată, evităm riscul de îmbolnăvire a plantelor și nu este nevoie să folosim pesticide.
 • Sistemul de irigare automatizat cu funcția de dozare a nutrienților necesari dezvoltării plantelor previne riscul ca tomatele să conțină reziduri de substanțe chimice.
  Mai mult, ne asigurăm că acest lucru se întâmplă, prin realizarea de analize la laboratoare specializate din țară și din străinătate, repetate pe toată durata sezonului de producție.
  De asemenea, analizăm zilnic în laboratorul propriu parametrii apei utilizate.
 • Facilităm polenizarea naturală cu ajutorul bondarilor, ca să obținem fructe cu formă și dimensiuni uniforme. 
 • Combatem ecologic dăunătorii, cu ajutorul unei specii de țânțari prădători ce elimină în mod natural musculița albă de seră, principalul inamic al acestui tip de cultură.
  Din acest motiv, nu folosim niciun fel de insecticide. 

Ciclul de producție al serelor se desfășoară timp de nouă luni pe an: plantăm răsadurile la începutul lunii martie și începem să le recoltăm de la începutul lunii mai.
Vârful de producție este atins în lunile iunie și iulie, însă culegem tomate până înainte de Crăciun.

Pentru ca tomatele să ajungă mereu cât mai proaspete la consumatori, am investit în spații de presortare, ambalare și depozitare frigorifică.