Serele noastre

Serele Semtop Group se întind pe o suprafață de 2.85 hectare și sunt divizate în două sectoare, ambele aflate în Tabăra, comuna Bivolari, județul Iași. Cultivăm, în sistem hidroponic, roșii clasice (soiul Merlice), roșii prunișoară (soiul Prunus) și roșii cherry.

Încă din 2013, de când am început proiectul serelor, am înțeles că pentru a obține o o recoltă competitivă fără să sacrificăm calitatea și gustul, investițiile în tehnologie sunt prioritare.
Prin investiții cumulate de peste 2.3 milioane de euro, am pus la punct un sistem modern de sere, dotate cu tehnologie inovativă, actualizată constant la standardele de aur din agricultură.

 

Fiecare parte a infrastructurii noastre contribuie la țelul nostru de a aduce în piață tomate cu aspect plăcut și gust adevărat și ne permite totodată să obținem o recoltă productivă, în condiții echitabile, fără compromisuri:

 • Prin sistemul climatic computerizat, realizăm un control strict al temperaturii și umidității din seră.
  Nu este doar comod, ci și sănătos: prin umiditatea controlată, evităm riscul de îmbolnăvire a plantelor și nu este nevoie să folosim pesticide.
 • Sistemul de irigare automatizat cu funcția de dozare a nutrienților necesari dezvoltării plantelor previne riscul ca tomatele să conțină reziduri de substanțe chimice.
  Cu toate acestea, ne reasigurăm prin analize la laboratoare specializate din țară și din străinătate, repetate pe toată durata sezonului de producție.
  De asemenea, analizăm zilnic în laboratorul propriu parametrii apei utilizate.
 • Facilităm polenizarea naturală cu ajutorul bondarilor, ca să obținem fructe cu formă și dimensiune uniforme. 
 • Combatem ecologic dăunătorii, cu ajutorul unei specii de țânțari prădători ce elimină în mod natural musculița albă de seră, principalul inamic al acestui tip de cultură.
  Din acest motiv, nu folosim niciun fel de insecticide. 

Ciclul de producție al serelor se desfășoară timp de nouă luni pe an: plantăm răsadurile la începutul lunii martie și începem să le recoltăm de la începutul lunii mai.
Vârful de producție este atins în lunile iunie și iulie, însă culegem ultimele tomate până înainte de Crăciun.

Pentru ca tomatele să ajungă mereu proaspete la consumatori, serele sunt dotate inclusiv cu
cu spații de presortare, ambalare și depozitare frigorifică.